Courgette-auberginelasagne

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rits de naadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  3. Verhit een diepe pan met wat olijfolie en roer de bloem erdoor tot deze een lichtbruine kleur krijgt.
  4. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook.
  5. Laat de rozemarijn samen met een snufje peper even meekoken.
  6. Snijd de courgette en aubergine in plakken.
  7. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de courgette en aubergine goudbruin.
  8. Laat de gegrilde paprika uitlekken.
  9. Vet een ovenschaal in en verdeel 1/2 van de tomatensaus over de bodem.
  10. Verdeel vervolgens hierover 1/2 van de courgette, aubergine en saus en tot slot de uitgelekte paprika.
  11. Maak zo nog een laag van tomatensaus, groenten en saus.
  12. Hak de noten grof en strooi ten slotte over de lasagne.
  13. Bak in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 250 milliliter halfvolle melk
  • 150 gram gegrilde rode paprika
  • 200 gram basilicum tomatensaus
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram bloem
  • 40 gram ongezouten pistachenoten
  • 1 snufje peper

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal

Zoek een recept