Courgettecake met walnoten

/5
 

0 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 25 minuten
  • 8 personen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de geraspte courgette in een zeef en laat uitlekken.
  2. Klop intussen met een mixer in een grote kom de eieren, olie, basterd-, vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp circa 5 minuten luchtig.
  3. Druk voorzichtig nog wat vocht uit de geraspte courgette en roer de courgette door het eimengsel.
  4. Meng in een aparte kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Roer het bloemmengsel door het courgettemengsel en meng tot een egaal beslag.
  5. Voeg de rozijnen en walnoten toe en giet het mengsel in het cakeblik. Bak de courgettecake in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin

Ingrediënten

  • 350 gram courgettes (geraspt)
  • 2 grote eieren
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram walnoten (gehakt)

Benodigde materialen

Cakevorm (ingevet)

Zoek een recept