Courgettelasagne met gerookte zalm

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de courgetteplakken in dezelfde lengte als de lasagnebladen.
  3. Stoom de courgette in een stoommandje of zeef in circa 5 minuten beetgaar.
  4. Meng de roomkaas met de knoflook, oregano, 2 eetlepels olijfolie en flink wat zout en peper.
  5. Leg de lasagnebladen in de ovenschaal en bestrijk deze met een beetje olijfolie.
  6. Bestrijk met wat van het roomkaasmengsel, beleg vervolgens met zalm en dille en daarop een laag courgetteplakken.
  7. Leg daar weer een laag lasagnebladen overheen en herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn.
  8. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de lasagne 20-25 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 2 courgettes in plakken geschaafd
  • 8 verse lasagnebladen
  • 300 gram roomkaas naturel
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm
  • Bosje verse dille fijngehakt
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigde materialen

Ingevette ovenschaal

Zoek een recept