Crêpes Suzette

/5
 

4 beoordelingen

  • Nagerecht
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Bereid het pannenkoekenbeslag zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Rasp van 1 sinaasappel de schil en houd dit apart.
  3. Snijd de schillen van de sinaasappels en snijd voorzichtig de partjes tussen de vliesjes uit.
  4. Vang het sap op en kook dit met de basterdsuiker, de Grand Marnier en de geraspte sinaasappelschil in tot het stroperig begint te worden. Neem meteen van het vuur en laat afkoelen. Voeg er de sinaasappelpartjes aan toe. Serveer je dit dessert met kinderen, dan kan de Grand Marnier gewoon weggelaten worden.
  5. Bak in je gourmetpannetje dunne flensjes van het beslag en schenk er wat van de siroop over. Neem uit het pannetje en serveer de flensjes met de aanhangende siroop en een flinke bol van het ijs.

Ingrediënten

  • ½ pak Koopmans mix voor Oma's Pannenkoeken
  • 4 deciliter melk
  • roomboter
  • 1 ei
  • 4 sinaasappels
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 borrelglaasje Grand Marnier
  • Markant slagroomijs

Zoek een recept

Kooktips

  • Citrusfruit snijden