Spaanse kroketjes met kip

/5
 

6 beoordelingen

  • Hapje
  • 45 minuten
  • Spaans

Voor 9-12 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een steelpan, voeg de gesneden ui toe en laat 5 minuten mee fruiten.
  2. Zet het vuur lager, bestrooi met 60 gram bloem en blijf al roerende garen tot een soort deegbal ontstaat.  
  3. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot de melk is opgelost en de massa klontvrij is.
  4. Schenk er al roerende de bouillon (zonder kippenvlees) bij en laat 5 minuten door pruttelen. De massa zal nu steeds dikker worden.  
  5. Voeg het kippenvlees en de helft van de peterselie toe en breng stevig op smaak met zout en peper.
  6. Schep in een ondiepe schaal en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Bevochtig je handen met wat water en vorm de massa tot mooie balletjes of langere kroketjes.
  8. Zet nog even terug in de koelkast en rol daarna ieder kroketje door de bloem.
  9. Haal vervolgens door de losgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel. Zorg ervoor dat iedere kroket volledig is bedekt met het paneermeel.
  10. Leg nog minimaal 1 uur in de koelkast en frituur vervolgens goudbruin en krokant in frituurolie van 180°C.
  11. Laat uitlekken op keukenpapier.
  12. Meng de sweet chilisaus met de rest van de peterselie en serveer dit als dip bij de croquettas.

Ingrediënten

  • 45 gram boter
  • 60 gram bloem + wat extra bloem
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 35 cl volle melk
  • 2 dl kippenbouillon uit een potje met 100 gram gekookte kippenvlees
  • 2 eieren
  • 1/2 pakje paneermeel
  • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
  • 4 eetlepels sweet chilisaus

Zoek een recept