Biefstuk met geroosterde tomaatjes en kruidenjus

/5
 

6 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • TIEN van EMTÉ
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Vermeng de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en zeezout. Rooster de tomaatjes een paar minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  2. Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, bak de biefstukken hierin. Haal ze uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.
  3. Fruit de ui, knoflook, rasp van de citroen en de peterselie zachtjes in de pan met een eetlepel olijfolie.
  4. Blus af met enkele eetlepels warm water zodat de bakresten loslaten en de jus zich gaat vormen. Laat de kruidenjus nog even inkoken.
  5. Snijd de biefstuk in reepjes en bestrooi met peper en zout.
  6. Serveer de biefstukreepjes samen met de geroosterde tomaatjes in de pan. Dip het geroosterde brood in de kruidenjus.


Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • 400 gram snack tomaatjes
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels Olitalia olijfolie
  • 50 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 sneden geroosterd boerenland brood
  • Peper
  • Zout

Benodigde materialen

Aluminiumfolie

Zoek een recept

Kookvideo

  • Biefstuk bakken

  • Ui snipperen