Gebakken eendenborstfilet met een stamppotje van sugar snaps en gedroogde tomaat

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het vet van de eendenborstfilets met een scherp mes kruislings in en kruid stevig met versgemalen peper en zout.
  2. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  3. Trek de draadjes van de sugar snaps. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en blancheer de sugar snaps enkele minuten in.
  4. Giet af, spoel koud en houd apart.
  5. Verwarm de zonnebloemolie in een anti-kleefpan en bak er de eenenborstfilets op de vetkant stevig in aan tot ze mooi gekleurd en krokant zijn. Draai het vlees om en bak nog even op de andere kant.
  6. Neem uit de pan en laat nog zo’n 8 minuten in de oven van 140°C doorgaren. Let op, het vlees mag mooi rosé blijven.
  7. Giet het vet uit de pan waarin het vlees is gebakken en blus de pan af met de rode wijn. Voeg de helft van de gedroogde tomaatjes toe en breng aan de kook. Laat het geheel tot 2/3 inkoken.
  8. Bereid ondertussen de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Meng er de sugar snaps en de rest van de gedroogde tomaatjes door. Warm nog even goed door op het fornuis en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  9. Snijd de eendenborstfilets in dunne tranches en serveer op het stamppotje. Serveer er de rode wijnsaus bij.

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 zakjes Maggi aardappelpuree à la minute
  • 600 gram sugar snaps
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • 1 glas rode wijn
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept