Erwtensoep met een krokant garnituur

/5
 

1 beoordelingen

  • Soep
  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Giet de erwtensoep in een steelpan en verwarm deze rustig op een laag pitje.
  2. Leg de stukken pergamena op het aanrecht. Meng de mayonaise met de mosterd en lepel kleine dopjes op ieder stuk pergamena.
  3. Snijd het Brabants spek in de lengte doormidden en rol de plakjes strak op.
  4. Leg de rolletjes spek tegen de dopjes mosterdmayonaise aan en leg er nog her en der stukjes knabbelspek bij.
  5. Garneer eventueel met blaadjes bladselderij.
  6. Schep de erwtensoep in soepkommen en dek de kom af met het gegarneerde pergamena. Serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • 2 stazakken EMTÉ erwtensoep
  • 4 mooie plakken pergamena (perkamentbrood)
  • 8 plakjes gesneden Brabants spek
  • 12 stukjes knabbelspek
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 flinke eetlepel grove mosterd

Benodigde materialen

4 soepkommen

Zoek een recept