Ethiopische gehaktschotel

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en bak het gehakt hierin rul.
  2. Snijd ondertussen de shiitake en de venkel in plakjes en de ui en de bosui in ringen.
  3. Laat eerst de ui en shiitake even kort meegaren met het gehakt en voeg vervolgens de berbere, venkel en bosui toe.
  4. Voeg het water aan het geheel toe en laat nog een aantal minuten doorgaren.
  5. Snijd ondertussen de munt fijn en garneer vlak voor consumptie.
  6. Voeg eventueel zoete aardappelblokjes toe.

Ingrediënten

  • 100 gram biologisch gehakt
  • 50 gram shiitake
  • 50 gram venkel
  • 1/2 ui
  • 25 gram bosui
  • 1 theelepel berbere (ethiopisch specerij)
  • 25 mililiter water
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel verse munt

Zoek een recept