Farfalle met boerenkoolpesto

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar. Maak intussen de pesto: pureer de boerenkool met de peterselie, olijfolie, knoflook, pompoenpitten, citroenrasp, -sap en 75 gram van de Parmezaanse kaas grof. Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe als de pesto te dik is.
  2. Meng de pesto door de pasta. Verdeel over borden en bestrooi met de rest van de kaas en chilipeper.

Ingrediënten

  • 400 gram farfalle of penne
  • 250 gram panklare boerenkool
  • 1 bosje fijngehakte peterselie
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 75 gram geroosterde pompoenpitten
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 100 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ theelepel chilipeper(vlokken)

Zoek een recept