Filet Wellington

/5
 

8 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 60 minuten
  • 4 personen
  • Engels

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210° C.
  2. Haal het bladerdeeg 10 min voor bereiding uit de koelkast.
  3. Verhit de olie in de pan en fruit de gesneden sjalotjes.
  4. Champignons toevoegen en zo lang stoven, tot er in de pan geen vocht meer is.
  5. Breng op smaak met gehakte peterselie, zout en peper.
  6. Wrijf de ossehaas in met zout en peper. Zet hem aan in een pan met hete olie. Bak hem aan alle zijden mooi dicht.
  7. Haal het vlees uit de pan en laat het volledig afkoelen.
  8. Rol het bladerdeeg af.
  9. Leg de koolbladeren op het deeg.
  10. Verdeel het ui en champignon mengsel gelijkmatig over het deeg.
  11. Leg de afgekoelde ossenhaas op het deeg en rol het geheel strak op.
  12. Sluit de uiteinden goed af en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  13. Bak de ossenhaas ongeveer 10 minuten op hoge temperatuur. Breng vervolgens de temperatuur terug naar 170° C voor 20 – 30 minuten.
  14. Dek het af met aluminiumfolie en laat het afkoelen voor ongeveer 10 minunten.
  15. Fruit voor de saus het fijngesneden sjalotje in de jus van de ossehaas. Met de Madeira afblussen, de rundvleesbouillon toevoegen en laten inkoken.
  16. Tot slot ijskoude boter er door roeren en niet meer laten koken!

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg (270 gram)
  • 500 gram ossenhaas
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram champignons, fijngehakt
  • 3 sjalotjes, 3 gesneden
  • 3 groene koolbladeren, geblancheerd
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • Zout
  • Witte peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 ml rundvleesbouillon
  • Koude roomboter
  • 2 cl Madeira

Benodigde materialen

Oven

Zoek een recept