Filo-kaasrolletjes met chilisaus

/5
 

1 beoordelingen

  • Hapje
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Mix de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water in een blender. Het mengsel hoeft niet helemaal glad te zijn.
  2. Verwarm dit mengsel circa 5 minuten in een steelpannetje.
  3. Roer de maizena los met 2 theelepels water, voeg toe aan het chilimengsel en laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus.
  4. Laat de chilisaus afkoelen in de koelkast.
  5. Leg de vellen filodeeg op het werkvlak en snijd ze diagonaal in vieren.
  6. Leg op het brede deel van elk vel deeg een reepje kaas.
  7. Rol vanaf waar de kaas ligt het deeg half op.
  8. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
  9. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan tot 180ºC en frituur de rolletjes circa 2 minuten.
  10. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de zelfgemaakte chilisaus.

Tip:

  • Houd je chilisaus over? Deze is nog ongeveer 1 week houdbaar in een luchtdicht bakje.
  • Blijf in Chileense sferen met Viña Maipo Chardonnay.

    Ingrediënten

    • 50 ml wittewijnazijn
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 cm verse geschilde gember in stukken
    • 2 rode pepers
    • 1 teentje geperste knoflook
    • 1 theelepel maizena

    Benodigde materialen

    Keukenpapier, blender, frituurpan

    Zoek een recept

    Knoflook pureren