Filodeegtaartjes met kip

/5
 

1 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 20 minuten
  • 12 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de olie en bak hierin de kipblokjes in circa 8 minuten rondom goudbruin.
  3. Vouw de filodeegvellen open, bestrijk met boter en snijd ze in vieren.
  4. Bekleed de holtes van de muffinvorm met een plakje filodeeg. Leg er daarna nog een plakje op en druk voorzichtig aan.
  5. Meng de roomkaas met de eieren, bosui en kip. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul de filodeegbakjes met de kipvulling en bak circa 15 minuten in de oven, totdat de taartjes knapperig en goudbruin zijn.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kipfilet (in blokjes)
  • 3 vellen filodeeg
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringen)

Benodigde materialen

muffinvorm

Zoek een recept