Gámba ajo

/5
 

6 beoordelingen

  • Hapje
  • Spaans

Bereidingswijze:

Voor 12 stuks

  1. Druppel olijfolie over de sneetjes stokbrood, kruid met zout en peper en rooster ze mooi krokant in de voorverwarmde oven van 175°C.
  2. Laat de garnalen goed ontdooien, spoel ze af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en bak de garnalen ze kleuren.
  4. Kruid met zout, peper en knoflook. Rasp de schil van de citroen er overheen en voeg het sap toe. Meng de peterselie er doorheen.
  5. Prik de garnalen aan prikkertjes en leg ze op de toastjes. Lepel tenslotte de bakolie er rijkelijk overheen.

Ingrediënten

  • 500 gram Klaas Puul wokgarnalen
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 bakje verse peterselie (fijngehakt)
  • 12 sneetjes stokbrood
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept