Gamba's met rijke kruidenboter

/5
 

4 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Ontdooi de gamba;s of de wokgarnalen rustig in de koelkast en laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Klop de boter mooi luchtig in de keukenmachine tot deze helemaal zacht en wit is.
  3. Voeg de peterselie, de bieslook, de knoflook, zout en peper toe en meng even goed door.
  4. Rasp de schil van de citroen, houd dit apart en meng het sap door de boter.
  5. Snijd de garnalen over de lengte in, maar zorg dat ze niet helemaal zijn doorgesneden, er ontstaat dus een soort envelopje.
  6. Leg de garnalen op een schaal en schep de kruidenboter erover. Bestrooi met de citroenrasp en kruid met zout en peper.
  7. Bak de garnalen in je gourmetpannetje zonder vetstof. De boter zal zachtjes smelten en daardoor smoren de garnalen in deze rijke smaken en zullen ze zachtjes garen.
  8. Serveer met de O’life Limoen-Koriander.

Ingrediënten

  • ongepelde gambastaarten of
  • 400 gram Klaas Puul Wokgarnalen
  • 100 gram zachte roomboter
  • 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden)
  • 2 eetlepels verse bieslook (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 citroen
  • O'life Limoen-Koriander
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept

Kooktips

  • Garnalen pellen