Garnalen met koriandermuntsalsa

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Voorbereiden

  1. Pureer alle ingrediënten voor de salsa, behalve de olijfolie.
  2. Giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed.

Bereidingswijze

  1. Verhit steeds 1 eetlepel arachideolie in een gourmetpannetje en bak hierin de garnalen 1-2 minuten per kant.
  2. Serveer de koriander- muntsalsa erbij.

Tip:

  • Ook lekker met reepjes kabeljauw, zalm, kip- of kalkoenfilet.

Ingrediënten

  • 4 eetlepel arachideolie
  • 300 gram ontdooide en drooggedepte cocktailgarnalen of grote diepvriesgarnalen
  • Voor de salsa:
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en in stukjes
  • 2 teentjes gepelde knoflook
  • 15 gram koriander
  • 25 gram (platte) peterselie
  • 15 gram muntblaadjes
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels rode- of wittewijnazijn

Zoek een recept