Gewokte garnalen met mango en paprikadressing

/5
 

0 beoordelingen

  • Voorgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Meng de garnalen met de helft van de knoflook, citroenrasp, de helft van het citroensap, zout en peper.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de knoflook en het citroensap en houd apart.
  3. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de garnalen circa 2 minuten.
  4. Vorm een kommetje door telkens 3 slabladeren op elkaar te leggen.
  5. Verdeel daarover de mango, paprika en garnalen.
  6. Schep de dressing erop en garneer met blaadjes koriander.

Tips:

  • Vervang de garnalen door blokjes zalmfilet of gebruik gemengde zeevruchten.
  • Neem 1 eetlepel dille in plaats van koriander.
  • Perfect in combinatie met Jean Sablenay Chardonnay.

Ingrediënten

  • 400 gram ontdooide wokgarnalen of cocktailgarnalen
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 12 bladeren ijsbergsla
  • 1 geschilde mango in plakjes of blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200 ml zure room
  • 2 eetlepels gehakte koriander + enkele blaadjes om te garneren
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper

Zoek een recept

Garnalen pellen