Krokant gefrituurde champignons met kikkererwtendip

/5
 

7 beoordelingen

  • Hapje
  • 20 minuten
  • Vegetarisch
  • Spaans

Voor 12-15 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd heel grote exemplaren in vieren.
  2. Verwarm de arachideolie tot 170°C in een ruime pan of, nog veiliger, in een frituurpan.
  3. Meng de maïzena met de bloem, het paprikapoeder, het knoflookpoeder en een flinke snuf zout.
  4. Roer er met behulp van een garde zoveel bruiswater door tot je een glad beslag hebt met de dikte van kwark.
  5. Haal met behulp van een cocktailprikker de champignons door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
  6. Frituur de champignons goudbruin en krokant, ze komen vanzelf boven drijven.
  7. Schep uit de olie, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi lichtjes met wat zout.
  8. Serveer de krokante champignons met de hummus harissa.

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons
  • 4 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels bloem
  • Bruiswater
  • 1 liter arachideolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje knoflookpoeder
  • 1 bakje hummus harissa

Zoek een recept