Gegratineerde mosselen met crème fraîche en spinazie

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • Mosselen
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Laat de wasbak vollopen met water, doe er de mosselen in en kijk goed of er geen kapotte exemplaren tussen zitten. Verwijder exemplaren die niet sluiten eveneens. Haal met een mesje eventuele baarden en pokken van de mosselen.
  2. Doe de mosselen met een glas witte wijn in een ruime pan en kruid met versgemalen peper.
  3. Leg een deksel op de pan en zet op hoog vuur. Laat koken tot de schelpen net openstaan en neem direct van het vuur.
  4. Laat iets afkoelen en haal nu het vlees uit de schelpen. Houd de mooiste schelphelften achter.
  5. Maak de rode ui schoon, snipper zo fijn mogelijk en zweet aan in een scheutje zonnebloemolie. Voeg de spinazie toe, smoor heel kort (het moet net slinken) en kruid met zout en peper.
  6. Leg een laag rauwe rijst op de bodem van een ovenschaal en leg daar de mooie schelphelften op. De rijst zorgt ervoor dat de schelpen goed blijven liggen.
  7. Verdeel er de gestoofde spinazie over en leg er 2 à 3 mosseltjes op.
  8. Lepel er een klein beetje crème fraîcheur op en bestrooi met geraspte kaas.
  9. Bestrooi met nog wat paneermeel en gratineer mooi goudbruin gedurende 5-10 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C bij de grillstand.


Ingrediënten

  • 1 kilo Prins & Dingemans Mosselen Super
  • 1 glas witte wijn
  • 400 gram spinazie (gewassen)
  • 1 rode ui
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 150 gram crème fraîche
  • 125 gram geraspte kaas (belegen)
  • 4 eetlepels paneermeel
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept