Gegratineerde schnitzel met broccoli geserveerd met aardappelpuree

  • Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 185°C met de grillstand aan.

2. Schil de aardappels, snijd niet te groot en zet ze in een pan net onder met water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat in zo’n 20 minuten helemaal gaar koken.

3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, blancheer in gezouten water, spoel koud en laat goed uitlekken.

4. Snijd de kerstomaatjes doormidden.

5. Bak de spekblokjes mooi goudbruin en krokant in een anti-kleefpan, voeg de roosjes broccoli en de kerstomaatjes toe en kruid met zout en peper. Laat even meebakken en houd apart.

6. Bak in een ruime pan in een eetlepel roomboter de schnitzels om en om mooi krokant en goudbruin. Neem uit de pan en leg op een bakplaat.

7. Verdeel er de broccoli, spekjes en tomaat over en bestrooi met de geraspte kaas. Laat gedurende ongeveer 8 minuten mooi gratineren in de voorverwarmde oven.

8. Giet de aardappels af, laat goed uitlekken en plaats nog even terug op het vuur zodat het droog kan stomen. Neem van het vuur, voeg de warme melk met boter toe en kruid met zout en peper.

9. Draai het nu met de handmixer tot een mooie, gladde aardappelpuree.

10. Dresseer de aardappelpuree op het bord en leg er de gegratineerde schnitzel op.

Ingrediënten

  • 4 stuks gepaneerde schnitzels
  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel roomboter
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 800 gram kruimige aardappels
  • 200 ml volle melk
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept