Gembermuffins

/5
 

2 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 45 minuten
  • 4 personen

Bereidingwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het meel met de specerijen, bakpoeder, suiker, zout, gembersnippers en sinaasappelrasp in een kom.
  2. Meng in een maatbeker het bakproduct, de eieren, de karnemelk en de gembersiroop. Giet dit bij de droge ingrediënten in de kom en roer met een lepel losjes door het mengsel. Roer niet te lang; het mengsel moet klonterig blijven.
  3. Bak de muffins in de muffinvorm in circa 25 minuten tot ze mooi gerezen en bruin zijn. Laat ze iets afkoelen en eet ze lauw.

Tip:

Lekker met losgeklopte crème fraiche

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzendbakmeel, gezeefd
  • Mespunt gemberpoeder
  • Mespunt kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram rietsuiker
  • Snufje zout
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 100 gram vloeibaar bakproduct
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 240 gram karnemelk
  • 1 theelepel gembersiroop

Benodigde materialen

Muffinvormpjes, oven

Zoek een recept