Geroosterde broccoli met paprika, varkenshaas en udon noedels

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de broccoli in fijne roosjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  3. Verwarm een druppeltje zonnebloemolie in een anti-kleefpan, voeg de roosjes broccoli toe en rooster deze op een laag vuur gedurende 15 minuten tot ze net gaar zijn. Voeg de reepjes paprika toe en rooster even mee. Neem uit de pan en houd apart.
  4. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en rooster ze gedurende 8 minuten om en om in de pan waarin zojuist de broccoli is gegaard. Voeg de broccoli en paprika toe, schep op en voeg de sojasaus toe. Kruid met versgemalen peper.
  5. Schep de noedels door de groenten en warm goed door.
  6. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de cashewnoten en blaadjes verse koriander.

Ingrediënten

  • 2 broccoli's
  • 1 zoete puntpaprika
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 2 varkenshazen
  • 400 gram noedels
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels cashewnoten
  • 8 takjes verse koriander
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept