Gesmoorde courgetti met krachtige saus van gehakt en rode wijn

/5
 

41 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

1. Maak de rode ui schoon en snipper grof.

2. Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en fruit er zachtjes de ui in aan. Laat gedurende 10 minuten smoren tot het volledig zacht is.

3. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in blokjes. Rits de draadjes van de takjes tijm en haal de naaldjes van de takjes rozemarijn. Snijd deze zo fijn mogelijk.

4. Voeg de paprika en de kruiden toe aan de ui, laat zachtjes fruiten en voeg dan het gehakt toe.

5. Zet het vuur wat hoger, bak het gehakt tot het mooi gekleurd is en blus de pan af met de rode wijn. Zet het vuur lager en laat zo’n 15 minuten smoren.      

6. Snijd de blaadjes basilicum zeer fijn en voeg 2/3 toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7. Verwarm in een ruime pan een scheutje olijfolie, voeg de courgetti toe en smoor deze gedurende 5 minuten. Kruid met zout en peper.

8. Dresseer de courgetti op het bord en schep er rijkelijk de rode wijnsaus overheen.       

Ingrediënten

  • 600 gram courgetti
  • 2 st. rode ui
  • 2 st. rode paprika
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes basilicum
  • 400 gram gekruid gehakt
  • 2 glazen rode wijn
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept