Gestoofde runderlapjes met snijbonentapenade

/5
 

26 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 210 minuten
  • Weekrecept
  • 4 personen
  • Hollands

De stooflapjes worden extra zacht door de zuren van de mosterd en tomatenpuree. Het geeft de jus bovendien een volle smaak. Serveer deze extra frisse snijbonentapenade bij het stoofvlees. Als vervanger van bijvoorbeeld piccalilly of appelmoes.

Bereidingswijze:

  1. Leg het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vast een beetje op temperatuur kan komen.
  2. Dep de runderlapjes vlak voor het bakken met keukenpapier droog en besmeer ze met tomatenpuree en mosterd. Bestrooi de lapjes vervolgens met peper en zout.
  3. Verwarm een flinke scheut vloeibare boter op hoog vuur in een braadpan en wacht tot de boter bruin kleurt.
  4. Bak nu de runderlapjes aan beide kanten kort aan.
  5. et het vuur wat lager en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten mee.
  6. Schep de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog 1 minuut.
  7. Schenk daarna de runderbouillon erbij en breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan.
  8. Sudder het vlees in 3 uur, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar.
  9. Blancheer de snijbonen kort, giet het water eraf.
  10. Maak de bonen droog. Vermeng de bonen in de pan met gehakte kruiden, knoflook en olijfolie.

Tip: Lekker met friet.


Ingrediënten

  • 4 runderlapjes (600 gram)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Vloeibare bakboter
  • 1 laurierblaadje
  • 5 dl runderbouillon
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 400 gram snijbonen, fijngesneden
  • Gemengde kruiden (zoals munt en basilicum), fijngehakt
  • 2 eetlepels Olitalia olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Zoek een recept