Gevulde courgettes

/5
 

5 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol voorzichtig uit met een lepel, bewaar het vruchtvlees.
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak het gehakt rul.
  4. Snipper ondertussen de ui, snijd de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes.
  5. Meng de ui, paprika, champignons, courgettevruchtvlees, sambal, peper en zout met elkaar en bak enkele minuten mee met het gehakt.
  6. Vul de courgettes met het groentemengsel en strooi de geraspte kaas erover.
  7. Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter.
  8. Doe de courgettes in de ovenschaal en zet voor 15 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 100 gram gehakt
  • 50 gram champignons
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 1/4 ui
  • 1 mespunt Sambal Oelek
  • 50 gram geraspte 48+ kaas
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 5 gram roomboter

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal

Zoek een recept