Gevulde paprika

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 45 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng 250 ml water aan de kook met een snufje zout en peper en houd warm.
  3. Snijd het bovenste kapje van de paprika en verwijder de zaadlijst.
  4. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.
  5. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes gaar en schep vervolgens uit de pan.
  6. Fruit nu de ui aan in dezelfde pan en voeg de rijst toe.
  7. Voeg vervolgens langzaam het gekookte water toe.
  8. Voeg, als het water volledig is opgenomen door de rijst, de spekjes, tuinerwten en de peterselie toe en schep goed om.
  9. Vul de paprika met de risotto en strooi de kaas eroverheen. Zet het kapje er weer op en zet de paprika in een ingevette ovenschaal.
  10. Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 30 minuten gaar.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1/4 ui
  • 1/2 takje verse peterselie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 25 gram magere spekreepjes
  • 50 gram risottorijst
  • 50 gram geraspte 48+ kaas
  • 50 gram diepvries tuinerwten
  • 5 gram roomboter

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal

Zoek een recept