Varkensrollade gevuld met vijgen en grove mosterd geserveerd met geroosterde groenten

/5
 

12 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 50 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C
  2. Verwijder het net van de rollade en rol het vlees open. Smeer de binnenkant in met de grove mosterd en 2 eetlepels vijgenchutney.
  3. Snijd de gedroogde vijgen fijn en verdeel over het vlees. Rol het nu weer terug in zijn originele vorm en zet goed vast met keukentouw.
  4. Snijd de sjalotten doormidden. Schil de pastinaken en snijd in stukken. Maak de venkel schoon en snijd in parten.
  5. Leg alle groenten in een ovenschaal en schenk er de olijfolie over, rits er de tijm over en kruid met zout en versgemalen peper. Plaats in de voorverwarmde oven en schep af en toe om.
  6. Verwarm in een ruime anti-kleefpan de boter tot deze begint te kleuren en braad er rondom de rollade in aan tot deze mooi goudbruin is gekleurd.
  7. Neem de ovenschaal met groenten uit de oven en schuif de groenten naar de zijkant. Leg de rollade in het midden van de schaal.
  8. Schenk de braadboter over de rollade en plaats het geheel nog zo’n 30-40 minuten in de oven. Schep af en toe de groenten om en schenk regelmatig wat van de braadboter onder uit de ovenschaal over het vlees.
  9. Breng ondertussen de rode wijnsaus met de rest van de vijgenchutney aan de kook en laat inkoken tot het dikker wordt. Smeer de laatste 10 minuten van de braadtijd het vlees regelmatig in met deze lak.
  10. Neem het vlees uit de oven, smeer een laatste keer in met de lak en snijd in mooie plakken. Serveer met de geroosterde groenten.

Ingrediënten

  • 1 varkensrollade naturel (400-600 gram)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 gedroogde vijgen
  • 3 eetlepels O'Life vijgenchutney
  • 8 sjalotten
  • 2 pastinaken
  • 1 venkel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 deciliter O'Life rode wijnsaus
  • Zout
  • Versgemalen peper

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal

Zoek een recept