Gluten- en suikervrije havermoutmuffins met blauwe bessen

/5
 

0 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Pel de banaan, snijd in grove stukken en doe het samen met de melk, de havermout, het bakpoeder, de honing, een snufje zout en de eieren in de blender en draai tot een niet te gladde massa.
  3. Spatel er de blauwe bessen of frambozen doorheen.
  4. Druk de cupcake-bakpapiertjes in een muffinvorm en schep het beslag in de papiertjes tot net aan de rand.
  5. Plaats in de oven en bak zo’n 35 minuten tot ze mooie goudbruin zijn en gaar van binnen. Dit kun je testen met een satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Plaats ze anders nog even terug in de oven.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 125 centiliter melk
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 150 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels honing (optioneel)
  • 250 gram blauwe bessen of
  • 250 gram frambozen
  • snufje zout

Benodigde materialen

12 cupcake-bakpapiertjes

Zoek een recept