Gnocchi van spinazie en aardappel met gestoofde spinazie en pijnboompitten

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappels grondig en kook ze in de schil in een ruime pan met water. Reken hiervoor ongeveer 20-25 minuten. Prik er met een mesje in om te testen of de aardappels gaar zijn.
  2. Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en verwijder nu voorzichtig de schil.
  3. Stamp het kruim fijn tot een puree en meng er de eieren, de tarwebloem en geraspte kaas door. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd een deel van de spinazie zeer fijn en meng het door de aardappelmassa.
  5. Schep de puree in een spuitzak en spuit er staafjes van.
  6. Kook de staafjes in ruim kokend gezouten water gedurende enkele minuten. Schep uit de pan en houd apart.
  7. Verwarm een klontje roomboter in een anti-kleefpan en bak er de afgekookte gnocchi om en om in tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
  8. Verwarm in een andere pan de rest van de roomboter en fruit er de sjalot in aan. Voeg de spinazie toe en stoof deze kort. Kruid met zout en peper.
  9. Dresseer de gestoofde spinazie in diepe bordjes, leg er de gebakken gnocchi op en bestrooi met de pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 750 gram kruimige aardappels
  • 2 eieren
  • 100 gram tarwebloem
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 600 gram gewassen spinazie
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 theelepels pijnboompitten
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept