Ratatouille van het gourmetstel

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  2. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Doe alle ingrediënten in kommetjes, bakjes en schaaltjes en zet ze op tafel klaar.
  4. Fruit de rode ui in een scheut olijfolie in een gourmetpannetje.
  5. Voeg de paprika en champignons toe en bak mooi goudbruin.
  6. Voeg de kerstomaatjes toe en bak ze even mee. Kruid het geheel met zout en peper.
  7. Blus af met tomatensaus en voeg er de olijven, gedroogde tomaatjes en wat basilicum aan toe.
  8. Laat de ratatouille goed warm worden en kruid eventueel nog met een beetje peper en zout.

Ingrediënten

  • 200 gram champignons
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ gesnipperde rode ui
  • 150 gram gehalveerde kerstomaatjes
  • Een scheutje olijfolie
  • 2 deciliter tomatensaus
  • 4 eetlepels groene olijven zonder pit in dunne ringen
  • 4 gedroogde tomaten in dunne plakjes
  • ¼ verse fijnsneden basilicum
  • Versgemalen peper
  • Zout

Benodigde materialen

Gourmetset

Zoek een recept

Ui snipperen