Hamburger van portobello met bacon

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaat in plakjes.
  2. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er een hamburger van.
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de burger gaar, haal uit de pan en bedek met aluminiumfolie.
  4. Bak nu de plakken bacon knapperig en haal uit de pan.
  5. Snijd de ui in ringen en fruit aan in dezelfde pan.
  6. Bestrooi de portobello's met wat zout en peper.
  7. Bak ze vervolgens in matig vuur kort aan tot ze soepel zijn.
  8. Beleg nu in de volgende volgorde: portobello, ijsbergsla, hamburger, tomaat, bacon, gebakken ui en als laatst de andere portobello.
  9. Bak er eventueel nog zoete aardappelfrietjes bij.

Ingrediënten

  • 2 portobello's
  • 100 gram biologisch rundergehakt
  • 1/2 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 plakken bacon
  • 40 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 1/2 ui
  • 1 eetlepel olijfolie

Zoek een recept