Hasselback Potatoes met gegrilde varkenshaas

/5
 

7 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 50 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Borstel de aardappels goed schoon en snijd in de breedte in dunne plakjes. Let op, zorg dat de plakjes onderaan wel aan elkaar blijven zitten. De aardappel moet als een bloem gaan openstaan en niet uit allemaal losse plakjes bestaan.
  3. Schenk er lekker wat olijfolie overheen en kruid met peper en zout. Plaats in de oven en laat in ongeveer 35-40 minuten mooi krokant en gaar worden. De aardappel zal nu helemaal gaan openstaan. Controleer met een scherp mesje of de aardappels gaar zijn, laat ze anders nog heel even verder garen.
  4. Snijd ondertussen de courgette en de aubergine in plakken, druppel er olijfolie overheen en kruid met peper en zout.
  5. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en kruid eveneens met olijfolie, peper en zout.
  6. Gril de plakjes varkenshaas in een hete grillpan tot een mooi ruitje is ontstaan en plaats nog 5 minuten in de hete oven.
  7. Gril de courgette en de aubergine eveneens tot er een mooi ruitpatroon op is ontstaan.
  8. Meng de pesto, de citroenschil en een deel van het citroensap met elkaar en kruid met zout en peper.
  9. Neem de aardappels uit de oven en steek in de openingen de plakken courgette, aubergine en plakjes varkenshaas. Druppel er wat van de kruidenolie over en zet nog 3 minuten terug in de oven.
  10. Serveer de gevulde hasselback potatoes met de kruidenolie.

Ingrediënten

  • 8 grote vastkokende aardappels
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 varkenshazen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels O'Life pesto
  • Klontje roomboter
  • Versgemalen peper
  • Zout

Benodigde materialen

Oven, grillpan

Zoek een recept