Hasselback Potatoes

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Borstel de aardappels goed schoon onder de kraan, maar schil ze niet.
  3. Snijd de aardappels van bovenaf in dunne plakjes, maar laat de onderkant wel aan elkaar zitten. Leg ze in een ovenschaal.
  4. Verdeel er de roomboter over en kruid met zout en versgemalen peper.
  5. Plaats de aardappels zo’n 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Je zult zien dat ze nu helemaal gaan openstaan.
  6. Snijd de rauwe ham in sliertjes en verdeel samen met de geraspte kaas tussen de openingen en strooi er de peterselie over.
  7. Laat je gasten de aardappels zelf opwarmen in hun gourmetpannetje of onder de grill van het gourmetstel, zodat de kaas mooi smelt en de aardappels goed warm zijn.

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappels (niet te groot)
  • 4 eetlepels geraspte gruyère kaas
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels roomboter
  • Zout
  • Versgemalen peper

Zoek een recept