Hertenbiefstuk met cranberry-uienconfit

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Verhit in een gourmetpannetje 1 eetlepel olie en fruit hierin de rode ui.
  2. Voeg de cranberrycompote, kookroom en een snufje nootmuskaat toe.
  3. Verhit in een ander pannetje steeds 1 eetlepel olie en bak de hertenbiefstukjes circa 2 minuten per kant. Bak de tijm kort mee.
  4. Serveer de biefstukjes met de cranberry-uienconfit en een takje tijm.

Tip:

  • Ook lekker met een chocolade-balsamicosaus: schenk een scheutje balsamicoazijn met een klein beetje stroop in het pannetje. Verwarm en laat hierin een stukje pure chocolade smelten. Roer goed en giet er een scheutje vleesbouillon bij.

Ingrediënten

  • 4 kleine (herten)biefstukjes (à 75 gram)
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 4 eetlepels cranberrycompote
  • 6 eetlepels kookroom
  • nootmuskaat of koekkruiden
  • 4 takjes tijm

Zoek een recept