Hollandse lasagne met ouderwetse hachee

/5
 

4 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 45 minuten
  • 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten, plus 3 uur stooftijd.

Bereidingswijze

  1. Maak de uien, de wortels en de bleekselderij schoon en snijd fijn.
  2. Verwarm in een ruime hapjespan een klont roomboter tot deze begint te kleuren en bak er het hacheevlees stevig in aan.
  3. Voeg de groente toe, laat meebakken en voeg dan de specerijen, de tarwebloem en de mosterd toe. Schep goed door. Blus de pan af met de bouillon, breng tegen de kook en draai het vuur lager. Laat ongeveer 3 uur afgedekt heel zachtjes stoven. Is de saus nog te dun, dan kan deze eventueel worden gebonden met maïzena. Snijd de basilicum fijn en meng door de hachee.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C met de grillstand aan.
  5. Verdeel een gedeelte van de hachee over de bodem van een ovenschaal en dek af met lasagnevellen. Smeer er een dun laagje beschiamellasaus over en dek weer af met hachee, dek dit af met lasagnevellen. Ga op deze manier door tot de ovenschaal vol is of alle ingrediënten zijn gebruikt.
  6. Bestrooi met de pijnboompitten en het paneermeel en plaats zo’n 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Bestrooi eventueel nog met wat fijngesneden basilicum.

Je kunt het geheel ineens bereiden, maar de hachee ook al een dag vooraf en dan de volgende dag verder verwerken tot de lasagne. Het gerecht hoeft dan alleen nog de oven in.

Ingrediënten

  • hacheevlees, 800 gram
  • ui, 2 stuks
  • winterwortel, 2 stuks
  • bleekselderij, 3 stengels
  • laurierblad, 3 stuks
  • kruidnagel, 4 stuks
  • gladde mosterd, 2 eetlepels
  • tarwebloem, 2 eetlepels
  • runderbouillon, 1 liter
  • roomboter
  • verse basilicum, 1 bakje
  • pijnboompitten, 2 eetlepels
  • Grand’Italia lasagnevellen, 2 pakjes
  • Grand’Italia Beschiamella saus, 1 pot
  • paneermeel, 6 eetlepels
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept