Zoete honingomelet met geitenkaas

/5
 

5 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 15 minuten
  • Vegetarisch
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze:

  1. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
  2. Klop de eidooiers romig en glad met een snufje zout, de honing en crème fraîche.
  3. Schep de eiwitten rustig erdoorheen.
  4. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eimengsel erin en laat met een deksel op de pan in circa 5 minuten garen op de laagste stand.
  5. Keer de omelet om met behulp van het deksel of een groot bord en bak ook de andere kant nog een paar minuten zachtjes.
  6. Verdeel de geitenkaas en amandelen over de omelet en vouw deze eventueel dubbel.

Ingrediënten

  • 6 eieren, gesplitst
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 100 gram crème fraiche of mascarpone
  • 1 eetlepel boter of vloeibaar bakproduct
  • 150 gram zachte geitenkaas zonder kort verkruimeld
  • 20 gram amandelschaafsel, geroosterd

Zoek een recept

Kooktechniek

Omelet maken