Italiaanse sateetjes van varkenshaas met gegrilde kerstomaatjes en courgette

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor zodat de kooltjes mooi gloeien.
  2. Week minimaal 8 dikke satéstokjes in koud water.
  3. Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakjes, leg in een schaal en voeg er de pesto, de helft van de knoflook, 4 takjes geriste tijm en 4 takjes geritste rozemarijn. Kruid met peper en zout en schep goed om.
  4. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast, het mag ook een hele nacht.
  5. Snijd de courgette in plakken en marineer kort met de rest van de knoflook, de rozemarijn en de tijm. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en peper.
  6. Grill de plakken courgette om en om op de barbecue en laat ze aan de zijkant van het rooster nog even verder doorgaren.
  7. Snijd de kerstomaatjes doormidden, lepel er een beetje van de marinade van de courgette overheen en rooster ze kort op de barbecue. Neem van de barbecue en houd apart.
  8. Prik de plakken varkenshaas aan de voorgeweekte spiesjes en grill ze om en om op de barbecue gedurende ongeveer 10 minuten. Laat afhankelijk van de dikte nog even doorgaren aan de zijkant van het rooster.
  9. Serveer met de gegrilde courgette en de kerstomaatjes. Garneer met enkele blaadjes verse basilicum.

Ingrediënten

  • 2 stuks varkenshaas
  • 2 flinke eetlepels O’Life groene pesto
  • 1 teentje (geperste) knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 2 stuks courgette
  • 250 gram kerstomaatjes
  • olijfolie
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept