Kaas 'gehakt' ballen

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Meng met de broodblokjes.
  2. Verdeel de marmite over het brood en schep de kaas, 2 eetlepels bieslook en mosterd erdoor. Voeg de eieren en wat paneermeel toe en kneed tot een stevige massa. Vorm er 4 ballen van en rol deze door wat paneermeel.
  3. Verhit de rest van de olie met de boter en bak hierin op een middelhoge stand de ‘gehaktballen’ in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Bereidingstip

Vervang de belegen kaas in dit recept door komijnekaas. Voeg geroosterde sesamzaadjes toe aan het paneermeel.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie of
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot (gesnipperd) of
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 5 sneeën bruinbrood (in miniblokjes, van oud brood)
  • ½ theelepel Marmite of
  • ½ theelepel maggi
  • 125 gram belegen kaas (geraspt)
  • 3 eetlepels bieslook (gehakt)
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • Paneermeel
  • 50 gram boter of
  • 50 gram vloeibaar bakproduct

Zoek een recept