Kaasbroodje met kaasragout

  • Lunchgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C. (heteluchtoven 190° C)
  2. Rol het bladerdeeg uit en snij het deeg in de lengte in 4 stukken van 12×20.
  3. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem garen, maar niet bruin worden.
  4. Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren tot het een geheel wordt. Blijf op laag vuur doorroeren tot het de juiste dikte krijgt.
  5. Voeg de kaas en de mosterd toe en breng de ragout op smaak met peper.
  6. Laat de ragout afkoelen.
  7. Doe de ragout in een spuitzak en spuit het op de lengte van het bladerdeeg.
  8. Bestrijk de randen met eigeel en vouw het deeg dubbel.
  9. Bestrijk het deeg met eigeel en bestrooi het met geraspte kaas en sesam en bak de kaasbroodjes in ca. 20-25 min. goudbruin.

Tip: Serveer de kaasbroodjes lauwwarm met een groene salade. Of neem de broodjes mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand.

Ingrediënten

  • 1 pak hartig taartdeeg
  • 25 gram margarine
  • 30 gram bloem
  • 175 ml bouillon
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eigeel om te bestrijken
  • Peper, gemalen
  • Geraspte 30+ kaas
  • Sesam

Benodigde materialen

Oven, spuitzak

Zoek een recept