Kaaskoekjes met parmezaan en rozemarijn

  • Hapje
  • 15 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 C˚

2. Meng de geraspte kaassoorten met de rozemarijn

3. Bedek een ovenplaat met bakpapier

4. Verdeel de kaas in 16 hoopjes en wrijf het licht uit zodat je rondjes krijgt van 6 cm van de geraspte kaas

5. Strooi de kaas met de sesamzaadjes

6. Bak de kaaskoekjes ze dan af in circa 12 minuten en laat ze afkoelen

7. Verpak de koekjes luchtdicht

8. Voor bereiding in de magnetron de kaaskoekjes ruim 1 minuut afbakken op 1000 watt

Tips van chefkok Robert Danse

• Lekker als snack of tussendoortje

• Ideaal als toastje met een topping van zalm en crème fraiche

• Lekker als krokantje in een avocado salade

Over Robert

Chefkok Robert Danse, die zelf diabetes II heeft, heeft een aantal van zijn favoriete recepten gebundeld in een handzaam receptenboekje dat je kunt vinden in jouw EMTÉ Supermarkt. Hierin vertelt hij hoe je door middel van voeding grote stappen kunt maken naar een gezond(er) lichaam. Ook reist hij rond met de EetJeBeter Truck Tour.

EetJeBeter Truck Tour

EetJeBeter is een initiatief dat diabetes II-patiënten inspireert om nieuwe, gezonde kookroutines te ontdekken. Als onderdeel van We-Are-Food 2018 trekt EetJeBeter in mei met een foodtruck door Noord-Brabant om patiënten, betrokkenen en zorgprofessionals op leuke en toegankelijke wijze te inspireren met kookclinics en voedingsadvies. Ook wordt er een EetJeBeter-app en receptenboekje gelanceerd. 

Ingrediënten

  • 30 gram geraspte kaas
  • 20 gram geraspte parmezaan
  • 0.5 takje rozemarijn (vers gehakt)

Zoek een recept