Kaaskrul met kruidenricotta

/5
 

0 beoordelingen

  • Hapje
  • 20 minuten
  • 8 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de kaas met het sesamzaad en verdeel in 8 bergjes over het bakpapier. Zorg voor genoeg tussenruimte voor de kaas om uit te lopen. Bak de kaas in het midden van de oven in circa 10 minuten goudkleurig. Neem uit de oven en laat de kaaskrullen afkoelen en hard worden over bijvoorbeeld een deegroller of bierflesje.

  1. Roer de ricotta los met de kruiden en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.
  2. Gebruik 2 theelepels om de ricotta in quenelles op de kaaswafeltjes te scheppen. Maal er wat peper over.

Bereidingstip

Voor de kruidenricotta in dit recept kun je verschillende kruiden gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor verse dille, basilicum, kervel, tijm, peterselie of bieslook. Hak de groene kruiden fijn en maak een combinatie die je lekker vindt.

Ingrediënten

  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 100 gram ricotta
  • 3 eetlepels groene kruiden (fijngehakt)
  • 1 theelepel citroensap

Benodigde materialen

Bakplaat met bakpapier

Zoek een recept