Kaasschnitzel met gember en tuinkruiden

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los. Meng de helft van het losgeklopte ei met de maizena, geraspte kaas, gember, bieslook en peterselie.
  2. Verdeel dit mengsel in 4 porties en vorm er platte schnitzels of burgers van.
  3. Giet de rest van het ei in een diep bord. Wentel de kaasschnitzels eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasschnitzels op middelhoge stand in 2-3 minuten per kant goudbruin tot de kaas net smelt.
  5. Serveer met gebakken krieltjes en een groene salade met tomaatjes.

Tip:

  • Neem in plaats van gember 1 theelepel kerriepoeder.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 theelepel maizena
  • 400 gram geraspte belegen (boeren)kaas
  • 1 eetlepel gehakte gembersnippers op siroop
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • 75 gram paneermeel
  • 75 gram boter

Zoek een recept