Kaasscones met pompoen en tijm

/5
 

0 beoordelingen

  • Ontbijtgerecht
  • 35 minuten
  • 9 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder.
  3. Voeg de pompoen, melk, tijm en kaas toe en kneed tot een geheel. Doe dit zo snel mogelijk, door te veel kneden worden de scones taai.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 2 cm dik.
  5. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
  6. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Tip:

  • Lekker met een smoothie van bosvruchten, havermout en melk of serveer wat fruit erbij.

Ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram geraspte pompoen
  • 250 ml (karne)melk
  • 1 eetlepel tijm
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Bloem om te bestuiven

Benodigde materialen

Ronde uitsteekvorm + bakplaat met bakpapier

Zoek een recept