Kabeljauwfilet gegaard in Chinese kool

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kabeljauwfilet in 8 mooie porties en kruid stevig met zout en peper.
  2. Rasp er de schil van de citroen over en besprenkel met het citroensap.
  3. Snijd de olijven, de gedroogde tomaat en de basilicum fijn.
  4. Haal de bladeren los van de Chinese kool en snijd uit 8 bladeren de hardere kern.
  5. Blancheer 8 mooie bladeren 2 minuten in kokende water, giet af en dep goed droog.
  6. Snijd de rest van de kool zeer fijn.
  7. Leg de geblancheerde koolbladeren op het aanrecht en druk goed plat. Verdeel er de gesneden kool over en kruid met peper.
  8. Verdeel er de olijven, tomaat en basilicum over en leg er de kabeljauw op.
  9. Vouw het geheel strak in het koolblad en zorg ervoor dat de sluiting aan de onderkant zit.
  10. Gaar de pakketjes ongeveer 10 minuten voor in de voorverwarmde oven van 165°C, zodat ze aan tafel alleen nog kort verwarmd hoeven te worden in het gourmetpannetje.
  11. Bak de aardappelpartjes gaar in olijfolie en serveer als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels zwarte olijven (op olie)
  • 2 eetlepels gedroogde tomaatjes
  • 1 citroen
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • 500 gram aardappelpartjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Zoek een recept