Gebakken kabeljauw met gewokte garnalen en vanillesaus

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de saus de wijn, fond en het vanillestokje. Kook zachtjes tot 1/3 van de vloeistof over is en zeef het vocht boven een andere pan.
  2. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit met de kookroom door het ingekookte vocht.
  3. Kook de saus circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Bestrooi de filets met zout en haal ze door de bloem.
  5. Verhit de boter en bak de vis hierin circa 3 minuten per kant.
  6. Verhit de olie in een wok en roerbak intussen de garnalen met de knoflook en paprika 2-3 minuten.
  7. Serveer de kabeljauw met de garnalen en vanillesaus. Bestrooi met de bieslook.

Tip:

  • Bij een hoofdgerecht als dit eet je natuurlijk ook groente. Ga voor asperges: kook ze circa 8 minuten en laat ze 10-15 minuten in het kookvocht staan. Serveer met gebakken of gekookte krieltjes en gesmolten boter.

Ingrediënten

  • 250 ml witte wijn
  • 400 ml visfond of -bouillon
  • 1 opengesneden vanillestokje
  • 250 ml kook- of slagroom
  • 700 gram kabeljauwfilet
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 200 gram ontdooide wokgarnalen
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • Mespunt paprikapoeder
  • 2 eetlepels gehakte bieslook of lente-/bosui

Benodigde materialen

Wokpan

Zoek een recept