Kerrie-ananassaus

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de roomboter in een steelpan tot deze geheel gesmolten is.
  2. Voeg de gesnipperde sjalot toe en laat even fruiten. Voeg er het kerriepoeder aan toe.
  3. Strooi er de bloem bij en roer goed door, zodat een roux ontstaat, ofwel een deegpapje dat langzaam stevig wordt.
  4. Blus de pan af met de melk en de bouillon en roer goed door terwijl je het tegen de kook brengt.
  5. Blijf roeren tot alle klontjes zijn opgelost en de saus gaat binden.
  6. Snijd ondertussen de ananas in kleine stukjes en voeg toe aan de saus.
  7. Laat de saus nog zo’n 5-10 minuten pruttelen en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 verse ananas
  • 15 centiliter melk
  • 15 centiliter vleesbouillon
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept