Kerstquiche met kipdijen, spekjes en gepofte groenten

/5
 

80 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 60 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de kipdijfilet in blokjes en bak deze mooi goudbruin in een anti-kleefpan.
  3. Voeg de spekreepjes en een lepel kerriepoeder toe en laat samen nog 5 minuten bakken. Kruid met zout en peper. Neem de pan van het vuur en houd apart.
  4. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en snijd in vieren.
  5. Snijd de courgette in lange, dunne plakken.
  6. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in de lengte in parten.
  7. Vet een quichevorm in en bekleed de binnenkant met bakpapier, druk het goed tegen de randen.
  8. Rol het quichedeeg uit en bekleed er de quichevorm mee.
  9. Meng de slagroom met de eieren, voeg er de geraspte kaas aan toe en kruid met een snufje kerriepoeder, peper en zout.
  10. Schenk een scheutje van dit mengsel op de bodem van de quichevorm en verdeel er de gebakken kipdijfilet over. Verdeel er de rest van het mengsel over tot de vorm voor ¾ gevuld is.
  11. Rol de plakken courgette op tot roosjes en verdeel dit samen met de parten paprika en de sjalotjes over de quiche. Druk goed in het vocht en plaats in de oven.
  12. Laat zo’n 45-50 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Houd de quiche wel in de gaten, kleurt deze te snel, dek het dan nog even af met aluminiumfolie.
  13. Neem de quiche uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en serveer. Eventueel kun je deze ook koud of lauwwarm serveren. Het is dus perfect op voorhand te bereiden.

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika stoplicht
  • 4 sjalotjes
  • 1 pak Tante Fanny Quichedeeg
  • 2 deciliter slagroom
  • 5 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Kerriepoeder
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Benodigde materialen

Oven, quichevorm

Zoek een recept