Gebakken kipfilet in een romige saus met roquefort

/5
 

19 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de helft van de roomboter in een anti-kleefpan. Kruid de kipfilets met zout en peper.
  2. Bak de kipfilets om en om mooi bruin in de roomboter en neem ze uit de pan.
  3. Giet het teveel aan boter uit de pan en blus de pan af met de kookroom. Laat iets inkoken en voeg dan de roquefort toe. Roer goed door, zodat de kaas oplost. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
  4. Leg de kipfilets in de saus en laat zachtjes smoren gedurende ongeveer 10 minuten. Draai af en toe om, zodat ze gelijkmatig garen.
  5. Kook, terwijl de kipfilet gaart, de rijst af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  6. Maak ondertussen de ui, bleekselderij, wortel en prei schoon en snijd alles zo fijn mogelijk.
  7. Verwarm in een hapjespan de rest van de boter en smoor er de groenten in aan tot ze mooi glazig beginnen te worden. Kruid met zout en peper.
  8. Schep de rijst door de groenten.
  9. Snijd de kipfilet in plakjes, dresseer deze op de rijst en lepel de saus er rijkelijk overheen.

Ingrediënten

  • kipfilet, 4 stuks
  • roomboter, 2 eetlepels
  • kookroom, 2 deciliter
  • roquefort, 3 eetlepels
  • verse peterselie, ½ bakje
  • basmatirijst, 300 gram
  • ui, 1 stuk
  • bleekselderij, 2 stengels
  • winterwortel, 1 stuk
  • prei, 1 stuk
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept