Kiwisalade met kip en komkommer

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Schep de kiwi, kip en komkommer losjes door elkaar en verdeel over de veldsla.
  3. Besprenkel met de dressing en bestrooi met koriander.

Variatietips:

  • Vervang de kip door reepjes gerookte ham.
  • Liever een vegetarische salade? Neem dan mozzarella in plaats van kip.

Ingrediënten

  • 6 kiwi's (in dunne plakjes)
  • 200 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
  • 1 kleine komkommer (in linten geschaafd)
  • 75 gram veldsla
  • 2 à 3 eetlepels gehakte koriander
  • Voor de dressing:
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel citroenrasp

Zoek een recept