Krakelingen

/5
 

0 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 190° C.).
  2. Neem het deeg uit de verpakking en snij de rol, nog opgerold, in 2 cm. brede stroken. Rol de stroken uit en haal het bakpapier eraf.
  3. Leg 3 stroken deeg op elkaar en druk het aan. Vorm een krakeling van het deeg en leg ze op het bakpapier op de bakplaat.
  4. Vermeng het eigeel met de melk en bestrijk hiermee de krakelingen.
  5. Vermeng de suiker met de kaneel en strooi dit over de krakelingen.
  6. Laat ze 10 minuten op de bakplaat rusten.
  7. Bak ze daarna in ca. 15-20 minuten goudbruin af in het midden van de oven.

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg (270 gram)
  • 1 eigeel
  • 3 eetlepels melk
  • 30 gram rietsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Benodigde materialen

Oven, bakplaat met bakpapier

Zoek een recept